2010. április 9., péntek

Bogyó

Sziasztok! Már régóta szeretnék tökéletes kerek bogyót készíteni ami nem hézagos nem ugranak ki a szemek szaporításnál és fogyasztásnál. Ezt a bogyót magam kisérleteztem ki mert az eddigi mintáim nem igazán lettek szépek. Ez már közel van a tökéleteshez de nem az igazi még ez sem, pedig az ujjamat már majdnem elvágta a cérna a sok próbálgatástól.
Ha valaki megtudná mondani mi a titka az húúúú de jó lenne. Én azt vettem észre, hogy a mintának és a fagolyónak pont passzolnia kell mert ha már kisebb a golyó akkor már elkezd szögletesedni a minta .Szaporításnál szorosan vagy lazán fűzzek? Ja és én középről kezdtem el mert úgy láttam akkor a szemek egymás alatt maradnak és szebb lesz.
Na jó hosszúra húztam, az a fránya bogyó és ez még csak egy méret volt!
Üdv. Zsuzska
Jó fűzést Mindenkinek!

9 megjegyzés:

Alma írta...

Kitartó voltál- hát van eredménye!!

Las Creaciones de Boricua írta...

Precioso!!!!!!!!

E írta...

Megérte ennyit dolgozni vele, számomra tökéletesnek tűnik :) Te hogy csináltad?

KissBeads írta...

Szia Zsuzsi! Nekem sem megy mintarol golyot fuzni, mar regota probalgatom. Most arra jottem ra, hogy nem a luk feloli vegen kezdem el fuzni, hanem a gyongy kozepen. Igy jobban eloszlik az a szogletesseg amirol te is beszelsz. Nekem eddig igy valt be a legjobban, bar meg igy sem tokeletes mar az en allando tokeletessegre vagyo szemeimet nem szurja annyira. Ja, es en inkabb mar atlatszo muanyag golyora fuzom, igy kevesbe kell tartani a fa szin atutestol.

Anikó - Gyöngyszerelem írta...

Nekem nagyon tetszik a bogyód! Én is szoktam bosszankodni, mert akár lazán, akár szorosan fűzöm, valahogy mindig látok hézagot. :)

Névtelen írta...

Szia Zsuzska!
Én Adrienn trükkjét tudom ajánlani - kipróbáltam, nekem működik: a szaporításnál felvett gyöngyöket visszaköti az előző sorhoz, így nem lesz hézag.
Itt találod a leírását: http://audreygyongyei.blogspot.com/2008/12/ajndk-tlem-nektek.html
Márti

Juli írta...

Szerintem is tökéletes :)
Nézz be hozzám, játszani hívlak! :)

Unknown írta...

lovely! you are absolutely a great beader!!!

Váczi Zsuzsanna "Zsuzska" írta...

Köszönöm a hasznos tanácsokat!